TOPLOTNE ČRPALKE-DAIKIN

Daikin toplotne črpalkeV podjetju Daikin so za toplotne črpalke, ki so vam na voljo, vložili več kot 50 let izkušenj in napredne tehnologije. Nova generacija toplotnih črpalk je rešitev vse-v-enem za gretje in hlajenje gospodinjstev ter poslovnih stavb.  Ker njihovi sistemi pridobivajo termalno energijo iz okoljskega zraka (tako imenovane toplotne črpalke zrak-zrak ali zrak-voda) so precej bolj energetsko učinkovite in izpustijo precej manj CO2 kot primerljivi sistemi z bojlerjem na fosilna goriva.
 

Kako energetsko učinkovite so njihove črpalke?

Učinkovitost toplotne črpalke se meri s koeficientom učinkovitosti (COP - Coeffi cient Of Performance) za gretje in razmerjem energetske učinkovitosti (EER - Energy Effi ciency ratio) za hlajenje. Toplotne črpalke Daikin dosegajo COP in EER do 4, kar pomeni, da ena enota porabljene energije proizvede 4 enote grelne ali hladilne energije.
Podjetje Daikin je kot prvo na trgu ponudilo visoko temperaturno toplotno črpalko, ki lahko ogreje vodo do 85 stopinj celzija. Črpalka ima dva kompresorja, ki ju optimalno krmili vgrajena elektronika in s tem zagotavlja maksimalno varčnost naprav.
Ker se v zadnjih letih predvsem zaradi visokih cen energenta zamenjujejo kurilne naprave na plin, je Daikin razvil hibridno toplotno črpalko. Gre za kombinirano  notranjo enoto  ki je hkrati toplotna črpalka in peč na plin.
 

Nizkotemperaturna toplotna črpalka daikin

Visoko temperaturna daikin toplotna črpalka

Hibridna daikin toplotna črpalka

Nizko temperaturna toplotna črpalka

Topla voda, segreta na 55 ℃, je na voljo za talno ogrevanje in nizko temperaturne radiatorje. 

Visoko temperaturna toplotna črpalka

Voda, segreta na 80 ℃ ,je uporabna za pripravo sanitarne vode in ogrevanje na visoko temperatunih radiatorjih. 


Hibridna toplotna črpalka, kombinacija plin

Učinkovito ogrevanje tople vode je lahko tudi pri nizkih temperaturah v kombinaciji s plinsko pečjo.

 

Delovanje hibridne toplotne črpalke DAIKIN