TOPLOTNE ČRPALKE-PANASONIC

panasonic logo
Panasonic nastopa na trgu že več kot 30 let  in izvaža svoje produkte v več kot 120 držav po vsem svetu. Na ta način je pridobil status vodilnega proizvajalca klimatskih sistemov. Podjetje ima v lasti tudi več kot 91.000 patentov za svoje izdelke.
 
Panasonikov inovativni sistem Aquarea, ki temelji na visoki učinkoviti tehnologiji toplotnih črpalk, ogreva vaš dom do zunanjih temperatur, ki dosežejo tudi do –20 °C. 
 
prihranekNjihov sistem Aquarea z močjo 9 kW ima vrednost COp 4,74, kar pomeni, da za vsak kilovat porabljene energije vrne 4,40 kW energije. To je kar za 3,40-krat več kot normalen ogrevalni kotel, ki ima koeficient COP 1. Prihranek pri tako izkoriščeni energiji je tudi do 74%. Če se na sistem Aquarea priklopijo še solarni kolektorji, pa je porabo energije mogoče še dodatno zmanjšati.
 

Idealna rešitev za ogrevanje, hlajenje in vročo vodo v novih in starih zgradbah.

  • Tehnologija visoko učinkovite grelne črpalke (COP 4.67 za 12kW).
  • Širok izbor od 7 do 16 kW, enofazne ali trofazne, enojne ali split naprave.
  • Zmanjšanje porabe energije (74% prihranek v primerjavi z električnim grelnim sistemom).
  • Povezava je možna na že obstoječ grelni sistem ali solarne celice.
  • Zmanjšanje porabe energije in emisij CO2.
 

Sistem split

Zunanja enota in hidravlični modul ponavadi sestavljata sistem split. Običajno se ju namesti v večnamenski prostor ali garažo. Namestitev cevi za hladilna sredstva je pri takšni postavitvi obvezen, vendar pa je sistem zelo preprosto povezati in vgraditi v sistem z obstoječim zbiralnikom.
 

Sistem monoblok

Ta sistem ima le eno zunanjo enoto. Sistem je povezan samo z ogrevalnim sistemom in ne potrebuje napeljave hladilnega sredstva. Sistem potrebuje več zunanjega prostora, vendar pa ga je zelo enostavno namestiti.
 
panasonic varčne toplotne črpalke
 
Aquarea High Performance za domove z nizko porabo energije (od 3 do 16kW). Rešitev je zelo dobra za hišo z nizkotemperaturnimi radiatorji ali talnim ogrevanjem. Enota lahko deluje v kombinaciji z obstoječim plinskim ali oljnim ogrevalnim sistemom.
 
Aquarea T-CAP od 9 do 16 kW. Sistem ima zelo veliko nazivno zmongljivost, saj daje neverjetne rezultate tudi pri zelo nizkih temperaturah, ki padejo pod -7°C oziroma do -15°C. Sistem brez težav brez pomoči dodatnega ogrevanja zagotavlja visoko učinkovitost in visoko zmongljivost ogrevanja. Sistem je tudi varčen in omogoča visoke prihranke
 
Aquarea HT Od 9 do 12 kW. Sistem ima visokotemperaturno enoto in je najprimernejši za domove s tradicionalnimi visokotemperaturnimi radiatorji. Sistem tudi pri zunanji temperaturi do -20°C zmore segreti vodo na izhodno temperaturo do 65°C.