TOPLOTNE ČRPALKE-ECODAN in ZUBADAN

 
mitsubishi electric ecodan
Toplotna črpalka zrak-voda Ecodan proizvajalca Mitsubishi Electric deluje z dvema različnima tipoma notranjih enot in je črpalka z invertersko tehnologijo. Notrananja enota je lahko kompaktna z intergriranim 200l hranilnikom sanitarne vode ali  notranja vodna enota brez bojlerja.
 
Toplotna črpalka Ecodan je odlična za povpraševalce, ki želijo imeti ločeno izvedbo. Ločen toplotni izmenjevalec v notranji enoti in povezovalna instalacija od zunanje enote. Enote so napolnjene s hladilnim medijem R410A, ki omogoča izvajalcu prilagodljivejšo in enostavnejšo montažo. Zaradi ločene izvedbe notranje in zunanje enote, ogrevalna voda ni izpostavljena zunanjim vplivom, kar se kaže kot zelo velika prednost v primeru izpada električne energije.
 
Zunanje  enote nove generacije  ZUBADAN so  sedaj še izboljšane z novo tehnologijo vbrizgavanja hladiva (flash injection) in še bolj zmogljivimi kompresorji. Enoto odlikujeta tudi zelo majhna poraba električne enerije in zelo visoka stopnja izkoristka. Grelno število COP je zelo visoko. Toplotna črpalka deluje z nezmanjšano močjo pri zunanji temperaturi do -15°C, vodo pa nam v teh pogojih ogreje do 60°C. Spodnja meja delovanja je vse do -28°C, vendar pa se izkoristek sorazmerno zmanjša.  Toplotna črpalka Zubadan je idealna za sisteme z radiatorskim ali kombiniranim ogrevanjem. Za tiste, ki želite imeti ogrevalni sistem maksimalno varčen, je Zubadan ena izmed najboljših rešitev, tudi če ste se odločili za sistem talnega ogrevanja.
 
 
Pri Mirsubishi electric so poskrbeli tudi za zelo nizko šumnost toplotnih črpalk, saj so tako tihe, da jih lahko brez težav namestimo tudi v strnjenem naselju. Notranjo enoto pa lahko namestimo kjerkoli v bivalnem prostoru
 
Vse notranje enote imajo slot za vgradnjo SD kartice, ki je nekakšna črna skrinjica toplotne črpalke. Na to kartico se zapisujejo  vse nastaitve in vsi podatki o delovanju sistema. V primeru kakršnih koli težav se lahko ti podatki elektronsko posredujejo našemu podjetju in na osnovi analize lahko ugotovimo vzrok težav. Možno pa je dokupiti tudi WEB vmesnik, ki omogoča kontrolo in upravljanje naprav preko interneta.
 
Za doseganje večjih moči se toplotne črpalke Mitsubishi Electric veže v kaskado. Posebna prednost te vezave je tudi v tem, da v primeru izpada ene od enot v sistemu ne pride do prekinitve delovanja ostalih enot. Črpalke v kaskadi se vključujejo po potrebi. Čim več energije potrebuje ogrevalni sistem, tem večje število črpalk se bo vključilo v delovanje in ta način zagotavlja izredno varčno delovanje celotnega ogrevalnega sistema.
Zunanje enote do moči 7,5 KW so dobavljive kot enofazne, medtem ko so enote večjih moči izključno trifazne.
 
 
 
PUHZ-W50VHA PUHZ-W85VHA2 PUHZ-(H)W112-140VHA(2)/YHA2
Najmanjša enota, ki je na voljo, je Ecodan W50 s kapaciteto 5 kW in je najprimernejša za novogradnje z dobro izolacijo. Najbolj priljubljena enota v arsotimanu je W85, ki se je izkazala za zelo učinkovito tako pri novogradnjah kot pri obstoječih gradnjah. Ta enota je narejena za povpraševalce po večji zmongljivosti. Enote W112 in HW140 so najmočnejše enote, ki so v arsotimanu. Zagotovijo nemoteno ogrevanje večjih stanovanjkih domov in večjo količino sanitarne vode.